Annons
Göstas hemsida

Startsidan
Gösta
Göstas dag
Om film
Brian Jons
Orkesterkläder
Tjejband
Roliga citat
Roliga bilder
Snoddas
Gösta Bernhard
Gösta Berlings saga
Norgehistorier
Gösta och grevinnan
Göstas Whiskey
Bonden Gösta
Länkar
Nytt 2014

Gösta 'Snoddas' Nordgren

Gösta 'Snoddas' Nordgren

Gösta 'Snoddas' Nordgren, född 1926 i Arbrå, död 18 februari 1981, i flottare, bandyspelare och sångare. 'Snoddas' var flottare till yrket och bandyspelare Bollnäs GIF och slog igenom som sångare den 26 januari 1952 i Lennart Hylands legendariska radioprogram Karusellen. Gösta Nordgren orsakade då vad som än idag kallas för 'snoddasfeber'. I programmet framförde 'Snoddas' sången Flottarkärlek, som sedan blev hans signaturmelodi och dessutom en landsplåga.


Gösta 'Snoddas' Nordgren

Göstas pappa, Kalle Nordgren, var bland annat fiskhandlare och sålde kondomer och kallades därför 'Gummi-Kalle'. Sonen Gösta hängde ofta med i strömmingsbilen och fick därför öknamnet 'Gummisnodden'. Senare förvandlades 'Gummisnodden' till 'Snoddas' kort och gott.

'Snoddas' avled plötsligt 1981, 54 år gammal, när han spelade innebandy med handikappade ungdomar på ett sjukhus i Vänersborg.


Gösta 'Snoddas' Nordgren

Många har senare velat se 'Snoddas' succé som en sorts masspsykos eller kanske som en personlig tragedi. Andra hävdar med bestämdhet att 'Snoddas' inte påverkades ett dyft av framgångarna eller förändrades av turbulensen och den plötsliga uppmärksamheten kring hans enkla person.


Text på denna sida från Wikipedia, den fria encyklopedin
och publicerad under GNU Free Documentation License

© Göstas hemsida


En del av web.tjosan