Älgen - skogens konung
Älgen - skogens konung
Första-sidan
Utseende
Hornen
Jakt på älg
Älgtroféer och rekordhorn
Älg på olika språk
Älgparker och hägn
Kuriös kuriosa
Hälge - Sveriges mest kända älg
Roliga historier om älg, jakt, jägare ...
Galleri - bilder av älgar
Älg-Länkar
Övriga länkar
Jakt- och fisketidningar

Älgtroféer och rekordhorn

Vuollerim-älgen var bara sex år | Svensk Jakt
Den 9 september 1982 fällde Leif Jacobsson, Vuollerim, en älgtjur med gigantisk hornkrona. Trofén mättes till 420,2 poäng. Ändå var älgtjuren bara sex år.

Vuollerimhornet – Europas största älghorn | vuollerimhornet.se
1982 fällde Leif Jacobsson en älgtjur med ett horn som gick till historien. Vuollerimhornet är fortfarande Europas största älghorn.

Fällde rekordälg i Småland | Jaktjournalen
Jonas Fick, Tranyd sköt under älgjakten en stor älgtjur, en av de större som fällts i Småland. Rekordtjuren har fina älghorn och älgtrofén håller ...

Sveriges 10 största älgtroféer | Jaktmarker & Fiskevatten
Två jättehorn från Norrbotten har trängt sig in bland de tio största. Men allt färre medaljhorn mäts in från det klassiska ”guldbältet” i mellersta Norrland. Det är två nyheter på den prestigefyllda listan över Sveriges största älgtroféer.

Pojkar hittade rekordälg under fisketur | Svensk Jakt
Inte bara Sveriges, utan hela Europas största älgtrofé, var tidigare det så kallade Revsundshornet. Det kom från en tjuvskjuten älg och fiskades upp ur vattnet utanför Revsunds kyrka i Jämtland.

Rekordtrofé - Fin trofétjur fälld i Särna | Svenska Jägareförbundet
Älghornet är ett av de största som bedömts i Dalarna och det erhöll drygt 331 poäng och passerade då förstås guldgränsen med mycket stor marginal.

Troligtvis världens största älghorn | YouTube
180 centimeter brett 50 kilo 46 taggar Älgen skjuten i Kamtjaka 2009 i Ryssland av finansmannen Bruno Kling ....

Thomas fällde en 32-taggare | Expressen
Kranföraren Thomas Rosenberg, 53, går nu omkring och myser som en världsmästare. Älgen hade 32 horn och huvudet ligger nu i garaget hemma i Boden. - Men det är hunden Chicko som är hjälten - inte Thomas, säger hustrun Annika, 50, som nu får tränga ...

Praktfull 32-taggare fälld | Jakt & Jägare
Thomas Rosenberg från Boden var ute på älgjakt i Riebnes, norr om Arjeplog. Hans hund Chicko spårade upp en stor älg medan Thomas satt kvar på en stubbe, åt en smörgås och lät älgen och hunden bekanta sig med varandra.

Har Nisse Europas största älghorn? | ltz.se
Finns Europas största älghorn hemma hos Nisse Nilsson i Tuvattnet? Själv tror han det. – Så länge ingen har överbevisat mig om att det finns ett större horn någonstans så tror jag nog att min ....

42-taggare föll för Rolf Nyman | SVT
En unik älg har fällts i veckan av Norra Tresunds jaktlag nordväst om Vilhelmina. Det 42-taggade hornet kan nu den stolte jägaren Rolf Nyman hänga upp i sitt hem.
© 2007-2021 Älgen - skogens konung


En del av web.tjosan